Теоретиците на конспирацията твърдят, че Световното първенство по футбол през 1958 г.

...
Теоретиците на конспирацията твърдят, че Световното първенство по футбол през 1958 г.
Коментари Харесай

Историк: Световното по футбол през 1958 г. никога не се е случвало, беше операция на ЦРУ

Теоретиците на конспирацията настояват, че Световното състезание по футбол през 1958 година в никакъв случай не се е случило, а е било план на Централно разузнавателно управление на САЩ. 

Според историка Жак дьо Ваерн Световното състезание през 1958 година и цялата драма към него в действителност са били инсценирани, пише Daily Star. В шведския филм от 2002 година Conspiracy 58 той твърди, че има задоволително доказателства, че шампионатът е бил манипулиран благодарение на Централно разузнавателно управление на САЩ като част от опит от Студената война.

„ Съединените щати трябваше да тестват силата на малкия екран да въздейства на хората. Това беше част от Студената война, която бушува по това време. Наричам това „ медийно съревнование “, споделя Дьо Ваерн.

Той изясни, че незабавно след шампионата през 1958 година стартира да събира хиляди документи, фотоси и текстове, измежду които открива доказателства, че тези футболни надпревари в никакъв случай не са се провеждали.

По-специално, Ваерн показва, че постройките са се появявали на фона на игрите, когато не са съществували в действителния живот, а сенките на играчите са падали в неестествени позиции, които не подхождат на местоположението на слънцето в Швеция през лятото.
 Финал на Световното състезание по футбол през 1958 г Финал на Световното състезание по футбол през 1958 г. Снимка: Getty Images
Освен това Швеция ила прекомерно дребна, с цел да бъде хазаин на такова събитие, по този начин че Дьо Ваерн допусна, че проведените игри са се състояли в Ню Йорк.



 

Голът на Пеле оказа помощ на Бразилия да завоюва Световната купа за първи път

В същото време има доста хора, които се присмиват на догатката на Ваерн, в това число и тези, които са взели участие в събитието.

" Казват, че не е имало Световно състезание през 1958 година, всичко, което мога да кажа е, че съм бил там, тъй че не разбирам по какъв начин могат да кажат това. Това беше най-великият футболен спомен в живота ми ", сподели Куре Хамрин, чийто гол против Западна Германия оказа помощ на домакините да стигнат до финала против Бразилия.

Теорията на Ваерн и неговият филм провокираха отвращение в Швеция измежду тези, които участваха на шампионата персонално или го гледаха по малкия екран.

Основната част от кино лентата обаче беше разкрита едвам в края на кино лентата - в действителност това било смешка.

Нямало е организация, наречена Conspiracy 58, и Ваерн е забъркан във всичко това. Целта на документалния филм била да потвърди какъв брой мощен инструмент може да бъде историческият ревизионизъм.
Разбира се, това се е случило и този миг влезе в историята на футбола за дълго време, а Бразилия стана най-успешният тим, спечелвайки още четири трофея след първия.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР